Allmänt · Betraktelser · Bilder · Illustrationer · Jesus · Kristna · Musik · Skärmdumpar · Youtube

Säljande albumomslag #kristenmusik #pellekarlsson

Jag har lyssnat väldigt mycket på kristen musik på sistone (trots detta). Kristen musik och barnmusik i härlig blandning. Jag har hittat många guldkorn.

Till exempel har jag hittat den här!

IMG_2745

Fast det blev ingen favorit tyvärr, jag lyssnade på nån halv låt så där och lämnade lokalen. Men visst vill man lyssna på skivan bara för omslagets skull?

Jag har förresten hittat till Pelle Karlssons musik. Jag fann honom genom hans version av ”det lilla ljus jag har” som så klart var ett måste på Stigs spellista. Jag tänkte att det här var högkvalitativt, och så började jag lyssna på hans övriga låtar. Och det är den bästa musik jag nånsin har lyssnat på – ever.

Skulle jag välja att lyssna på bara en artist resten av livet så skulle jag välja Pelle Karlsson.

Här är en av mina absoluta favoriter:

Jag har aldrig hört talas om honom tidigare och ingen tipsade om honom när jag bad om tips på bra kristen musik i början av min vandring. Och det – gott folk – är inget annat än ren och skär skandal. Men jag förlåter er.

Kram!

nufortiden.jpg

18 kommentarer på “Säljande albumomslag #kristenmusik #pellekarlsson

 1. Haha! Jag dööör då roligt!! Percy är med i min församling och jag blev så full i skratt av detta underbara skivomslag! Ett annat musiktips är The Welcomwagon! Men det görs inte så mycket bra kristen musik tycker jag …!

  Gilla

 2. Åh kristen musik =D Då passar jag på att tipsa om en ung musiker som inte plöjer i mainstreams breda fåra utan traskar på en egen kreativ, lekfull och samtidigt seriös stig vid sidan av. Han skapar, producerar och ger själv ut musiken. Till flera av låtarna har andra begåvade människor gjort arty videos. *gillar gillar*

  Josh Garrels, ”Words remain” https://youtu.be/WQgl12_btSQ
  Andra kanonlåtar med Josh är bl a ”Hiding place” och ”White Owl”.

  Om någon inte lyssnat till Keith Green tipsar jag om honom med! Soundet är inte från idag (han dog tyvärr ung) men låtarna, värmen, det helgjutna engagemanget och hans Gudshjärta lever kvar för alltid ❤

  Gilla

 3. Haha, nu läste jag ditt tidigare inlägg om kristen musik =D Vill bara säga att jag håller med, tystnad vinner nästan varje rond! Och då musik är mitt dagliga bröd är tystnad (den långa pausen) den vackraste musik Gud skapat. Lyssnar jag, måste det vara på något som inte låter som allting annat, som inte tycks vara kopierat från mainstream musik *fast med kristen text* Det måste låta genuint. Och saknas innehåll, texter som berör, drar en närmare Skaparen själv, då får det vara t y s t.

  Gilla

 4. Pelle Karlssons musik är bra, kan tipsa om Ulf Christianssons musik som också är bra, många av hans låtar är klassiska kristna låtar i mer modern stil. ”En liten stund med Jesus” är en av många fina låtar av Ulf C. Tror den finns på Youtube.

  Gilla

 5. Så sant.
  Många av oss 70-talister växte upp med Pelle K. Kärnfulla och trösterika textrader till god musik. Minns i lumpen att några dåvarande förnekare ändå gladeligen kunde stämma upp i allsång med ”Han är min sång och min glä-ä-dje…” därför att den brukade mamma både lyssna till och sjunga vid spisen. Sånger barnen får höra som barn går inte obemärkt förbi kan jag lova. Det finns många vittnesmål om hur dessa tonsatta frön har blivit till räddning senare i livet.

  Gilla

 6. Kan varmt rekommendera Jason Upton med skivorna Faith och Jacobs Dream, rätt tidiga typ bön-lovsång-ish med bra texter (finns massa andra som också är bra). Fernando Ortega är också bra, lite folkigt och hymnigt speciellt skivorna Come Down Oh Love Divine och The Shadow Of Your Wings: Hymns and Sacred Songs. Det finns en svensk kille som översatt en del av Ortegas sånger till svenska som också gör fina låtar som heter Erik Tilling, hans skiva I din Hand Ligger Mina Dagar är väldigt bra tycker jag.

  Gilla

 7. Har man en dålig dag och inget funkar går det alltid konsultera livets ords 90-tals katalog med klassiska skivor som t ex Vilda och Värdiga:

  🙂

  Gilla

 8. Jag föredrar tystnad. Under den tiden då jag följde med till kyrkan så ogillade jag hur sången tog över. Vill ha predikan i kyrkan och tystnad hemma 🙂 hillsong går inte!
  Men Carola har många fina versioner, gillar när hon sjunger den ”öppna mitt öga”.

  Gilla

 9. Rekommenderar Sara Groves samt Andrew Petersson. Båda har väldigt bra texter men också bra musik, åtminstone om man är ok med singer/songwriter.

  Och så Kirk Franklin om man har minsta lilla dragning åt gospel. Lyssna på ”Imagine me”.

  Gilla

 10. Shane & Shane (Psalms 2)
  Lauren Daigle
  Martin Smith
  Delirious? (Live and in the can)
  David Crowder
  Alisa Turner
  Pelle Karlsson är faktiskt bra, Hans musik är mer än bara sånger.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s