Allmänt · Betraktelser · Bilder · Skärmdumpar

Fånig kritik av Ebba Busch Thors present

KDs Ebba Busch Thor (hädanefter skriver jag EBT) fick en present av partiet i form av en sån där klassisk kvinnokamps-”jag spänner mina muskler och we can do it”-bild och sexualbrotts-rätts-hjälten Nina Rung har kritiserat henne för vad hon tycks anse är ett ovärdigt användande av en känd kvinnokampssymbol. Detta har gillats och delats av ca tusentals och åter tusentals.

IMG_2508IMG_2509

Hon får det att låta som att EBT har hånat hela den historiska kvinnokampen genom att vara mot kvotering och kritisk till genuspedagogik. Men kvinnokampen har väl inte byggts utifrån de sakfrågorna. Genuspedagogik är en relativt ny idé och det var inte genom att stötta dessa idéer som kvinnor fick rösträtt och tillgång till förskolor. Och det finns väl massor av anledningar som gör att man kan vara mot kvotering utan att för den sakens skull vara motståndare till all kvinnokamp.

Tycka vad man tycka vill om EBT och hennes retorik men sen när fanns det över huvud taget kriterier att fylla för att bli en värdig we can do it-muskelspännare. Trodde det räckte med att vara på spexhumör.

En kommentar på “Fånig kritik av Ebba Busch Thors present

  1. Ja, tycka vad man vill om både EBT och Nina, men älskar att du är så spot on vad jag tänkte, men inte kunde formulera i ord när jag läste Insta-screenshooten ??. Tack 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar